Horner: 'Formule 1 moet onafhankelijke motorleveranciers krijgen'

24 mei 2017 13:49 Redactie

Horner vindt macht van autofabrikanten te groot


Red Bull Racing teambaas Chistian Horner liet in Monaco wederom weten dat de motorensituatie in de Formule 1 moet veranderen. Horner pleit voor onafhankelijke motorleveranciers.

De levering van motoren en de grote verschillen zijn een doorn in het oog van Red Bull en de FIA. Het topteam zit noodgedwongen vast aan Renault omdat Mercedes en Ferrari weigeren om motoren te leveren. De ondermaatse Franse krachtbron betekent dat het team ieder jaar achter de feiten aanloopt. Dit moet veranderen, aldus Horner.

"Het is zeer belangrijk dat de situatie verandert en we vanaf 2021 een onafhankelijke motor krijgen die qua performance mee kan met de rest."

"Ik vind dat daar snel regels voor moeten komen. De motoren krijgen op dit moment veel aandacht van Liberty Media omdat ze een essentieel onderdeel van de F1 zijn. Zowel op het gebied van kostenbeheersing als prestaties. Daarnaast zijn de verschillen tussen de verschillende leveranciers te groot."

De afgelopen jaren domineerde Mercedes mede door haar krachtbron. Ook in 2017 is duidelijk dat geen van de concurrenten dat gat gedicht heeft, waarbij alleen Mercedes nog in de buurt kan komen. Renault en Honda komen veel vermogen tekort.

"Voor de sport is het niet goed om een coureur als Fernando Alonso of team als McLaren zo te zien. De fans hebben daarnaast de behoefte aan motoren die geluid maken en beleving geven. De motoren moeten bovenaan het lijstje van Liberty Media staan," laat Horner in Monaco weten.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen