© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Formule 1 moet over de brug komen om Red Bull te behouden"

Red Bull-teambaas Christian Horner waarschuwt Liberty Media. Als de eigenaren van de Formule 1 met het oog op 2021 een verkeerde weg inslaan, dan pakt Red Bull de koffers in.

Het zijn eigenlijk de woorden van de grote Red Bull-baas Dietrich Mateschitz waar teambaas Christian Horner mee geconfronteerd wordt in gesprek met Motorsport.com. Het is de Oostenrijker die aangeeft dat Red Bull de Formule 1 de rug toekeert als de reglementen voor 2021 niet naar zijn zin zijn.

"Daar is hij inderdaad toe in staat en het is zijn goed recht om dat te doen", aldus Horner. "Hij heeft ontzettend veel passie voor de Formule 1 en motorsport in het algemeen, maar deelname moet wel te verantwoorden zijn. De Formule 1 moet weer spannend worden en we moeten op een gelijk speelveld kunnen opereren."

Een eventuele beslissing om de Formule 1 vaarwel te zeggen, zal volgens Horner niet over één nacht ijs gaan, daar is Mateschitz teveel liefhebber voor: "Kijk naar wat hij reeds heeft geïnvesteerd in de sport. Red Bull bezit twee teams, organiseert een eigen GP (op de Red Bull Ring, red.) en dan heb ik het nog niet eens over de alle promotie-activiteiten. Dat zou Mateschitz allemaal niet financieren als hij niet echt in de sport zou geloven."

Horner vermoedt overigens dat meer teams met het idee (zullen gaan) spelen om uit de Formule 1 te stappen als er niet snel duidelijkheid komt over de sport na 2020: "Een team als Mercedes kan er bijvoorbeeld voor kiezen om vol in te zetten op de Formule E, zeker als ze daar geloven dat die klasse meer aansluit bij waar de automobielindustrie anno nu voor staat."

"Ferrari is ondertussen ook niet van de Formule 1 afhankelijk. Dat merk staat zo op zichzelf, Ferrari kan makkelijk overleven buiten de Formule 1. En voor ons, voor ons is er ook geen noodzaak om door te gaan met de Formule 1. Red Bull doet wereldwijd zoveel aan topsport, het zou Red Bull als merk niet schaden als we niet meer actief zouden zijn in de F1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen