Horner: "Geen teamorders in toekomst bij Red Bull"

10 apr. 2017 11:30 Redactie

Red Bull laat Verstappen en Ricciardo vrijuit racen


Opnieuw lieten Max Verstappen en Daniel Ricciardo zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Waar veel andere teams zich dan genoodzaakt voelen om een teamorder te verstrekken, liet Red Bull dit achterwege.

Net als vorig jaar tijdens de GP van Maleisië kwam het tot een onderling duel tussen de beide Red Bull coureurs. In Maleisië vochten de twee bochten lang een bloedstollend duel met elkaar uit. Uiteindelijk trok Ricciardo toen aan het langste eind en won hij vervolgens de race.

Ook tijdens de GP van China kwamen ze elkaar weer tegen. Al in de openingsfase had Verstappen zijn oudere teamgenoot verschalkt met een mooie inhaalactie in bocht 6. Het echte gevecht kwam echter pas aan het einde van de race. Achter Hamilton en Vettel vochten de twee teamgenoten om de laatste podiumplaats. Ricciardo was in een rap tempo dichterbij gekomen en was daarbij in het voordeel vanwege zijn versere banden. Tot een echt gevecht kwam het uiteindelijk niet omdat Ricciardo simpelweg net niet dicht genoeg aan Verstappen kon komen om een aanval in te zetten.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, benadrukt nogmaals dat Red Bull geen moment heeft overwogen om een teamorder te verstrekken. Ook in de toekomst is Red Bull dit niet van plan.

"Voor de race hebben we hier geen afspraken over gemaakt. Ze waren vrij om op een eerlijke manier tegen elkaar te racen. Dat hebben ze vervolgens ook gedaan. Ik heb er absoluut geen problemen mee en vond het dan ook prima dat ze met elkaar in gevecht waren."
Foto: Lars Baron/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen