Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hoopt op 'damage limitation' voor Verstappen in Italië

Christian Horner is tevreden na de kwalificatie voor de GP van Italië. Er zijn kansen genoeg voor Max Verstappen op zondag, maar een overwinning wordt niet zo makkelijk, zo voorspelt de Red Bull-teambaas.

Ferrari-coureur Charles Leclerc zal de GP van Italië starten vanaf pole en na een gridstraf van vijf plaatsen moet Max Verstappen beginnen van P4 of vanaf P7. Het is nog even afwachten wat de uiteindelijke startopstelling wordt, maar na de kwalificatie is Red Bull-teambaas Christian Horner in ieder geval tevreden. Dat Ferrari sneller was, had hij wel zien aankomen. "Het was erg close en we wisten dat de Ferrari's in de kwalificatie erg snel zouden zijn. We hebben onze kwalificatie wat opgeofferd zodat we hopelijk een betere auto hebben tijdens de race. We gaan kijken of zich dat ook uitbetaalt, maar ik ben wel tevreden", aldus Horner bij Sky Sports. De kansen voor Verstappen liggen er dus op zondag, maar Horner moet wel toegeven dat de Nederlander niet zomaar naar de eerste of tweede plaats kan rijden. "Ik denk dat inhalen nog steeds lastig is. Spa is zonder twijfel het eenvoudigste circuit om in te halen, maar met deze nieuwe auto's moet het beter zijn om hier te volgen door de Lesmos en de Parabolica. Daarmee zou je in theorie er dichter achter moeten zitten om in een positie te komen om in te halen. Het zal niet vanzelf gaan."

Overwinning of damage limitation voor Verstappen?

Of het een éénstopper of tweestopper wordt, dat durft Horner nog niet te zeggen. Ferrari kan vanaf P1 mogelijk makkelijker een éénstopper volgen en wegrijden, maar de teambaas van Red Bull benadrukt dat flexibiliteit erg belangrijk zal worden. "Je moet ook niet teveel zelfvertrouwen hebben hierbij. De vorige race bewees dat ook met drie of vier stops." "Ik denk dat je flexibel moet zijn en we hebben twee nieuwe sets van de zachte band voor de race, evenals Ferrari. Het wordt interessant om te zien hoe zich dat gaat ontvouwen." De kansen voor Verstappen in de race? "Om vanaf deze positie te winnen met de snelheid van Charles, we schrijven dat niet af maar als we vanaf onze positie op het podium eindigen, dan is dat damage limitation gezien de gridstraf."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'