Horner hoopt op verrassing van Red Bull met eerste startrij in Monaco

25 mei 2017 13:33 Redactie

Tevreden Horner ziet kansen voor Red Bull


De eerste vrije training verliep goed voor Red Bull. Max Verstappen noteerde uiteindelijk een derde tijd op drie tienden van Lewis Hamilton.

Ondanks de derde positie van Verstappen kwam de Nederlander niet ongeschonden aan het einde. Na tien rondjes riep het team op de boordradio dat Max mogelijk een lekke band zou hebben. Uiteindelijk bleek er veel meer aan de hand te zijn. Verstappen ging te hard over de kerbs bij de chicane en beschadigde de vloer van de RB13.

"Max had een probleem met de bodemplaat nadat hij over de kerbs ging. Het team heeft hard gewerkt zodat hij snel weer onderweg was," liet Horner weten.

Opvallend was het verschil tussen Max en Daniel qua opbouw van de training. Verstappen ging daarbij wat onstuimig te werk en had ook geluk dat zijn foutje in de chicane niet werd afgestraft. 

"De beide coureurs voelden zich goed thuis en het is belangrijk dat ze vertrouwen krijgen. Max zie je dan met zijn jeugdigheid direct volle bak gaan, daar waar Daniel het rustiger opbouwt," laat Horner aan Sky Sports weten.

Ferrari favoriet, maar kansen voor Red Bull


De bemoedigende eerste vrije training, waarin Verstappen slechts drie tienden toegaf, geeft Horner en Red Bull hoop voor de rest van het weekend. De kwalificatie is daarbij zeer belangrijk omdat inhalen nagenoeg onmogelijk is.

"Ik verwacht dat Ferrari hier het te kloppen team is, maar als wij op de eerste rij kunnen starten of vlak daar achter dan is alles mogelijk. In Barcelona hebben we een goede stap gezet en ook hier gaat het weer beter."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen