Horner: "Hopelijk worden de 'haaienvinnen' verbannen in 2018"

27 feb. 2017 20:05 Redactie

Teambaas niet gecharmeerd van 'neveneffect' nieuwe reglementen


Toen de regelmakers de plannen voor 2017 opstelden, was het doel voornamelijk om de auto's er agressiever en robuster uit te laten zien. Wat ze echter niet hadden kunnen voorspellen, is dat de meeste teams dat uiterlijk links laten liggen door een groot plakkaat met bodywork achterop de auto te plakken. Ook teambaas Christian Horner is er niet van gecharmeerd.

Ondanks dat Red Bull de vin ook achterop de auto heeft geplakt, is Horner er niet tevreden over. "Ik denk dat de auto's er geweldig uit zien, alleen die haaienvin maakt het lelijk", zei hij tegenover Sky Sports in Barcelona. "We hebben tijdens de laatste vergadering met alle teams geopperd om ze weg te laten, omdat het weinig invloed heeft op de prestatie van de auto."

Toch was een meerderheid van de teams het daar niet mee eens en stemden tegen het plan van Red Bull"Voor de esthetiek van de wagen moeten ze gewoon weg", is Horner stellig. "Maar helaas stemden een groot deel van de teams hier tegen."

Omdat de vin wel een (klein) voordeel oplevert, kiest Red Bull er toch voor om hem erop te zetten. Mercedes was tot nu toe het enige team dat de vin achterwege hield, maar kwam vandaag met een wat aangepaste versie van de vin op de proppen.

Horner hoopt dat de vin in 2018 definitief verbannen kan worden, zodat de wagens er eindelijk 'echt' mooi uit gaan zien. "Hopelijk kunnen we dit punt weer inbrengen voor komend seizoen. De auto ziet er namelijk fantastisch uit. Het is gewoon doodzonde dat er door wat gaten in het reglement zo'n vin is ontstaan", besluit Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen