Horner: 'Incident met Verstappen perfecte reden om T-wings te verbieden'

14 apr. 2017 19:43 Redactie

Red Bull teambaas pleit voor direct verbod op T-wings


Tijdens de tweede vrije training in Bahrein verloor Valtteri Bottas zijn T-wing. Max Verstappen reed vol over de vleugel heen en liep daarbij veel schade op. Red Bull Racing teambaas Christian Horner pleit voor een verbod op de T-wings.

Max Verstappen verloor ongeveer 45 minuten van de tweede training doordat het team de complete vloer moest vervangen. Los van het tijdverlies was er ook nog een flinke kostenpost voor het Formule 1 team.

Christian Horner was al een tegenstander van de T-wings en pleit wederom voor een verbod. Aan Sky Sports liet hij weten dat het ongeval met Verstappen een uitgelezen mogelijkheid is om afscheid te nemen van de vleugels.

"Ik ben waarschijnlijk de verkeerde persoon om nu om een mening te vragen. Iedereen roept natuurlijk dat wij van de T-wing af willen omdat wij er geen hebben."

"Maar ik vind dat Charlie (wedstrijdleider red.) nu de perfecte kans heeft om ze vanuit veiligheidsperspectief te verbieden. Ik vrees dat we ze de rest van het seizoen nog zien."

Los van een mogelijk gevaarlijke situatie kostte het ongeval Red Bull een flinke som met geld. "Vandaag hadden we voor liefst 50.000 Pond aan schade. Wat mij betreft verbieden ze de vleugesl direct vanwege de veiligheid en de kosten."

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen