Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner: "Indrukwekkende stint van Verstappen"

Max Verstappen kende een indrukwekkende middelste stint in Azerbeidzjan, maar gaf in de slotfase alsnog terrein prijs. Een vierde positie was, wederom, zijn eindstation. Teambaas Christian Horner is desondanks zeer tevreden over het optreden van zijn coureur.

Verstappen Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de openingsfase van de race toestaan dat de leiders bij hem wegreden na een mindere start. Teambaas Christian Horner beschrijft dat als een sleutelmoment in de Grand Prix.

"Max reed een erg sterke race. Helaas verloor hij bij de start een positie aan Perez. Toen Max hem voorbij kon komen was hij de aansluiting met de leiders kwijt."

Na de pitstop van Verstappen, waarbij hij wisselde naar de medium band, kwam de Nederlander op toeren. In zijn Red Bull verbeterde hij ronde na ronde de snelste raceronde. Horner toont zich onder de indruk van de stint van Verstappen.

"Zijn tweede stint was zeer indrukwekkend en Max wist het gat naar leider Bottas te dichten tot tien seconden. Max reed binnen drie seconden van Sebastian Vettel op het moment dat de Virtual Safety Car op de baan kwam, die ironisch genoeg door Pierre Gasly werd veroorzaakt. Hierdoor daalde de bandentemperatuur bij Verstappen en nadien had hij niet meer de snelheid om het Vettel moeilijk te maken."

In de slotronden gaf het team de Nederlander opdracht om zijn voet van het gaspedaal te halen en geen risico's te nemen: "Omdat we de reden van Pierre's uitvalbeurt niet wisten, gaven we Max de opdracht om rustig naar de finish te rijden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"