Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner juicht niet te vroeg: 'Verstappen is te verslaan'

Op twee uitvalbeurten na won Max Verstappen tot dusver iedere Grand Prix dit seizoen. Red Bull-teambaas Christian Horner blijft met beide benen op de grond staan en laat weten dat de wereldkampioen wel degelijk te verslaan is.

Met de motorproblemen van de Ferrari van Charles Leclerc wist Max Verstappen ook de Grand Prix van Spanje te winnen. Hiermee heeft de Red Bull-coureur alle Grands Prix die hij finishte dit seizoen gewonnen, inclusief de sprintrace in Imola. Maar Red Bull-teambaas Christian Horner wil niet te vroeg juichen. "Nee, Max is zeker niet onverslaanbaar. De concurrenten zijn heel sterk. We hebben zo onze momenten gehad. Elke race die we hebben gewonnen was op het absolute limiet", laat Horner weten aan onder andere RacingNews365. "Het is jammer dat we de race tussen Charles en Max vandaag niet hebben kunnen zien, want het zou erg spannend zijn geweest."

Een strijd tussen drie teams

Leclerc is in zijn Ferrari-bolide sinds de start van het seizoen al de grootste concurrent in de titelstrijd. Maar Horner sluit niet uit dat Mercedes na hun goede weekend in Barcelona ook weer mee gaat doen om de overwinningen. "Het laat zien hoe snel dingen kunnen veranderen. Na Australië stonden we 40 punten achter en nu, een paar races later, staan we 6 punten voor. Ferrari heeft een snelle auto dus het kan zomaar zijn dat het puntenvoordeel weer snel zal veranderen." "En dat is waarom ik ook Mercedes niet afschrijf als je kijkt naar het aantal punten dat nog beschikbaar is. Met Mercedes dat terug is van weg geweest, zal de Grand Prix van Monaco fascinerend worden", zegt Horner. Hij vervolgt: "Max rijdt extreem goed en Sergio levert geweldig werk, maar ik verwacht dat het een spannende strijd wordt gedurende het seizoen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs