Horner: 'Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen niet weg'

23 jun. 2017 14:34 Redactie

Red Bull spreekt over waterdichte contracten


De geruchten en speculaties omtrent een vertrek van een van de Red Bull coureurs blijven aanhouden. In Baku gonst het wederom van de geruchten, maar de teamleiding probeert deze de kop in te drukken.

Volgens teambaas Christian Horner is het niet mogelijk dat zijn coureurs volgend seizoen ergens anders rijden. Dit ondanks dat Mercedes en Ferrari op Verstappen en Ricciardo azen.

"Ik twijfel er geen seconde aan dat ze ook in 2018 voor ons rijden," laat Horner aan Sky Sports weten.

"Sebastian Vettel had destijds een clausule in zijn contract waardoor hij naar Ferrari kon. Wij zijn erg tevreden met onze huidige coureurs, maar natuurlijk willen zij winnen. Daniel en Max hebben nog contracten die afkomstig zijn vanuit hun tijd als Red Bull junior. Zij hebben geen clausule waarmee ze weg kunnen."

Ondanks de woorden van Horner is de verwachting dat de rust pas terugkeert als Mercedes en Ferrari hun rijders bekend hebben gemaakt. De verwachting is dat dit pas na de zomerstop is. Fernando Alonso voorspelde recent dat hij verwacht dat de waterdichte contracten van sommige topcoureurs minder waterdicht zijn dan ze lijken. De Spanjaard verwacht de nodige verschuivingen bij de topteams.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen