Horner: 'Max Verstappen hele weekend al erg sterk'

27 mei 2017 19:33 Redactie

Red Bull teambaas ziet team progressie boeken


Het Formule 1 team van Red Bull zat er goed bij tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde op slechts drie tienden van de pole.

Teambaas Horner genoot van een spannende kwalificatie. Verstappen was tijdens Q1 nog de snelste coureur, maar moest later zijn meerdere erkennen in de Ferrari's en Bottas.

"Het was een spannende kwalificatie! Dat we als vierde en vijfde geëindigd zijn op slechts drie tienden van de pole toont aan dat we progressie maken."

Daar waar Max Verstappen uitstekend uit de verf kwam, was het voor Daniel Ricciardo even slikken. Zijn strategie pakte niet goed uit.

"Max is het hele weekend al super op dreef en deed vandaag alles goed. Voor Daniel kozen we voor een strategie waarin we één snelle ronde aan het einde zouden doen. Dit bleek uiteindelijk niet de juiste keuze. Mogelijk dat het beter was om het op te bouwen, maar het zat zo dichtbij elkaar. Dit maakte het lastig om de juiste strategie te kiezen."

Inhalen is erg lastig in Monaco en qua strategie is er weinig slims te verzinnen. Het verloop van de wedstrijd moet net in de schoot vallen van de Red Bull coureurs willen zij nog plaatsen kunnen winnen. Horner is daarom ook realistisch voor de kansen tijdens de race.

"We hopen mogen te kunnen bouwen op onze gridposities."

 

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen