Horner: 'Max Verstappen is enorm gemotiveerd'

16 mei 2017 12:27 Redactie

Teambaas Max Verstappen prijst doorzettingsvermogen


Hoewel het dit seizoen allemaal anders loopt dan vooraf gehoopt geeft Max Verstappen iedere ronde alles. Teambaas Horner is te spreken over houding van de Nederlander.

De seizoensstart verloopt stroef voor Red Bull en Max Verstappen. Een podiumplaats, twee uitvalbeurten en vijfendertig WK-punten is de balans na de eerste vijf races. Mercedes en Ferrari waren een klasse apart en vaak rijden de Red Bull coureurs in een niemandsland.

Desondanks ziet teambaas Christian Horner een zeer gemotiveerd Verstappen: "Er is geen sprake van frustratie bij Max. Hij is juist erg gefocust en gemotiveerd en geeft altijd alles. Max is jong, hongerig en zeer ambitieus, maar dat geldt ook voor Daniel."

Het rijdersduo Ricciardo en Verstappen is erg gewild, waarbij er wekelijks geruchten zijn over een vertrek van met name Daniel Ricciardo naar Ferrari. Horner gelooft niet dat zijn coureurs plannen hebben om op korte termijn over te stappen.

De upgrade in Barcelona bracht het team ongeveer vier tienden per ronde. Een mooie stap voorwaarts, maar nog niet genoeg om de aansluiting te vinden met Ferrari en Mercedes. 

"Onze upgrade moest ons meer snelheid geven in de lage en medium snelle bochten. De auto presteert daar nu beter en onze coureurs zijn tevreden. In Spanje hebben we een goede stap voorwaarts gezet en we hebben de juiste weg ingeslagen voor de ontwikkeling van de RB13."

"We hebben ongeveer vier tienden per ronde gewonnen en nuttige data vergaard. Dit is een goede basis om op verder te bouwen. Doordat de nieuwe regels nog voor iedereen nieuw zijn is het makkelijker om tijd te winnen."

"Hoewel we nog altijd het derde team zijn geloven we wel dat we dichterbij zijn gekomen." 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen