Horner: 'Max Verstappen wordt nog beter en sneller'

15 jun. 2017 11:31 Redactie

Red Bull teambaas ziet snelle ontwikkeling bij Max Verstappen


Formule 1 coureur Max Verstappen is nog altijd pas 19-jaar. Iets dat vaak vergeten wordt door de fans, maar de Nederlander staat pas aan het begin van een lange carrière. Volgens teambaas Christian Horner ontwikkelt Verstappen zich razendsnel en komt zijn groei voorlopig nog niet tot een eind.

Onderdeel van de groei van Verstappen als coureur is ook het omgaan met teleurstellingen. In Monaco en Canada was Max na afloop van de race ontevreden. Was het in Monaco een verkeerde strategie waardoor een mogelijke podiumplaats om zeep werd geholpen, in Canada was het een technisch probleem.

Volgens Horner zijn dit soort moment belangrijk in de ontwikkeling van de Nederlander. "Het is goed voor de ontwikkeling van zijn karakter, Max wordt hier nog sterker van."

"Max rijdt steeds sneller en beter. Als je kijkt naar zijn prestaties in de afgelopen twee of drie races, dan zie je hoeveel progressie hij heeft geboekt. Het is daarom erg jammer dat we niet de resultaten konden leveren die Max verdiende."

Verstappen is nu ruim een jaar in dienst bij Red Bull en in dat jaar is er ontzettend veel gebeurd. Van een prachtige zege in Spanje en podiumplaatsen, confrontaties met andere coureurs tot soms tegenslagen. Belangrijk is dat de Nederlander zichzelf sterk ontwikkeld heeft en volgens Horner is de rek er nog lang niet uit. Een mooi voorbeeld van de ontwikkeling zijn de kwalificaties, waarin Max steeds vaker zijn teamgenoot Ricciardo te snel af is.

"Zijn rijden wordt met de maand sterker en hij wordt een completere coureur. Max presteert nu uitstekend op de zaterdag en op de zondagen. Zijn prestatie in Canada was fantastisch. De start, de herstart, de manier waarop hij bij Hamilton wist te blijven en een gat sloeg richting Bottas." 

Ondanks dat er in de eerste zeven races van dit seizoen wat tegenslagen waren, verwacht Horner dat de Nederlander dit jaar zijn successen nog kan boeken.

"Max is een intelligente jongen. We hebben zo juist gesproken over de prestaties van de auto, met daarbij zijn feedback van het weekend. Dat nemen we mee voor de ontwikkeling van de auto. Het seizoen is nog lang en dit is pas het eerste hoofdstuk uit een lang verhaal. Uit alles is af te lezen dat we het juiste pad gevonden hebben."

"Ik weet zeker dat Max zijn teleurstelling van deze race snel weer opzij kan zetten als hij de progressie ziet die het team boekt. Daar kan hij later dit seizoen de vruchten van plukken."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen