Horner: 'Max Verstappen heeft een zesde zintuig voor dit soort omstandigheden'

10 apr. 2017 19:41 Redactie

Teambaas Horner vol lof over inhaalrace Max Verstappen


Een dag na de indrukwekkende inhaalrace van Max Verstappen bleven de reacties binnenstromen. Bijna alle internationale media spraken van de 'regenmeester' en 'de toekomstig wereldkampioen'. Max Verstappen maakte duidelijk indruk op de aanwezige journalisten, maar ook op zijn eigen teambaas.

Christian Horner sloeg de spijker op z'n kop na afloop van de Grand Prix van China. "De beste coureurs komen altijd bovendrijven als het nat is", zei Horner. Dat is precies wat er zondag gebeurde, en niet voor het eerst. Vorig seizoen was Max Verstappen ook al de uitblinker tijdens de Grand Prix van Engeland, die gedeeltelijk op een natte baan werd gereden, en natuurlijk de Grand Prix van Brazilië, waar hij iedereen een lesje inhalen gaf.

Een verklaring heeft Horner niet voor de exceptionele kwaliteiten van de Nederlander als het regent of heeft geregend. "Max heeft gewoon een zesde zintuig voor dat soort situaties. Hij laat zich niet intimideren door de omstandigheden en zoekt constant de grens op. Vandaag heeft hij bewezen dat zijn inhaalrace in Brazilië geen toevalstreffers was", aldus Horner over zijn coureur.

Horner was dus blij met Max, maar ook met zijn andere coureur, Daniel Ricciardo. De twee Red Bull-coureurs kregen het in de slotfase met elkaar aan de stok, maar lieten elkaar netjes 'leven'. "Ze weten beiden dat we in deze fase van het seizoen de achterstand op Ferrari en Mercedes moeten beperken. Wat dat betreft hebben ze dus perfect werk geleverd."

Horner is ook blij dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden en elkaar behandelen met respect. "Ze hebben beiden respect getoond door op een eerlijke manier met elkaar te vechten, zoals we dat op voorhand hadden afgesproken. Zolang ze dat blijven doen, mogen ze vrij blijven racen", aldus een tevreden Christian Horner.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen