Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wordt volgens Horner onderschat: "Mensen beseffen niet wat Max doet"

Christian Horner heeft het opgenomen voor Max Verstappen. Volgens de teambaas van Red Bull realiseren mensen zich niet hoe goed de Nederlander is.

Max Verstappen leek op weg naar poleposition tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander maakte alleen een foutje in de laatste bocht en raakte de muur. De Red Bull-coureur moest daardoor genoegen nemen met een derde startpositie voor de race. Christian Horner blikt terug op de kwalificatie en denkt niet dat hij ooit een betere ronde heeft gezien van Verstappen. "Ik denk dat het de beste ronde was die ooit gereden is in een van onze auto's, tot aan die bocht", zegt de teambaas van Red Bull in de F1 Nation Podcast . "Maar weet je, het zal vergeten worden omdat hij hem niet kon afmaken. Het was een buitengewoon goed rondje." De Brit denkt dat mensen zich niet realiseren hoe goed Verstappen eigenlijk is. "Ik denk niet dat mensen beseffen wat Max doet met die auto. Ik denk niet dat mensen beseffen dat we niet het hele jaar de snelste auto hebben gehad. Max heeft de auto beter gemaakt. Ik denk dat hij alle eer verdient", oordeelt Horner.

Verstappen verdient de titel

De teambaas geeft nog niet op en is ook van mening dat Verstappen recht heeft op het kampioenschap. "Het is nog niet voorbij, we hebben nog een paar dagen. Max is een vechter en als er een coureurs is die het verdient om dit wereldkampioenschap te winnen, dan is het Max Verstappen." "Mercedes heeft de betere auto gehad, maar Verstappen heeft uitstekend gereden. Max steek voor mij met kop en schouders boven de rest uit en hij zou het echt verdienen om dit kampioenschap te winnen. De manier waarom hij heeft gereden, de manier waarop hij zich heeft gedragen, vind ik buitengewoon", aldus de Brit. Horner gooit de handdoek nog niet in de ring, maar denkt wel dat zijn team een 'kleine kans' heeft op het winnen van de constructeurstitel. "We zullen terugkomen. We zullen vechten en tot de laatste race aanvallen met alles wat we hebben. Als we niet winnen dan zal dat niet zijn omdat we het niet geprobeerd hebben."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024