Horner: Prestaties Force India in Canada dankzij Mercedes-motor

16 jun. 2017 08:38 Redactie

Horner lovend over Force India, maar grote rol van Mercedes


De FIA maakte onlangs bekend dat de motoren van Ferrari, Renault en Mercedes qua vermogen dicht bij elkaar zitten. Bijna niemand op de paddock gelooft dit en in Canada werd het bewijs geleverd dat er van de theorie van de FIA geen hout klopt.

Het Formule 1 team van Red Bul moest met de Renault-motor alle moeite doen om de Force India's van zich af te houden. Dit terwijl Force India op reguliere banen ongeveer een seconde per ronde tekort komt op het team van Verstappen en Ricciardo. Op het snelle circuit van Canada is motorvermogen ontzettend belangrijk en Mercedes toonde wederom haar kracht.

Het fabrieksteam behaalde de eerste 1-2 van het seizoen en Force India steeg boven zichzelf uit. Zelfs Lance Stroll vloog op het rechte stuk voorbij zijn concurrenten en finishte als negende. Volgens Horner is de dominantie van de Duitse motor nog altijd groot. De teambaas van Red Bull vindt de prestaties van Force India dit seizoen erg knap, maar geeft wel aan dat de Mercedes-motor erg helpt op bepaalde circuits.

"De concurrentie zal afhangen van het circuit. Van Williams en Force India verwachten we in Baku en Oostenrijk dat ze erg competitief zijn. In Canada was Force India van hetzelfde niveau als ons en Ferrari. Ook Lance Stroll was competitief met een negende plaats."

"De invloed van de motor is op dit soort type circuits groot en dan krijg je prestaties die niet helemaal kloppen met de normale volgorde."

Red Bull koesterde lang de hoop van het een significante upgrade van Renault krijgt. De krachtbron komt nog altijd veel tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Met de komende races in Baku en Oostenrijk verwacht Horner geen wonderden. Met name in Baku is motorvermogen zeer belangrijk door het rechte stuk van twee kilometer. Vorig seizoen berekende het team dat het één seconde per ronde verloor op dat rechte stuk.

"De komende twee races krijgen we het lastig. We zijn tevreden over de verbeteringen aan onze auto. Max was in Canada zeer snel onderweg tot zijn uitvalbeurt. Op een voor ons slecht circuit scoorden we met een podium toch goed."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen