Horner: 'Red Bull heeft de problemen opgelost'

11 mei 2017 11:32 Redactie

Horner erkent dat Red Bull verkeerde afslag nam


Het Formule 1 team van Red Bull Racing moest de belangrijkste uitdager van Mercedes worden dit seizoen. Tot op heden liep het anders, maar het team heeft de problemen met de windtunnel opgelost. 

Teambaas Christian Horner erkent dat er fouten zijn gemaakt. "We hebben deze winter de verkeerde afslag genomen. Door problemen met de correlatie van de windtunnel naar CFD hebben we problemen ondervonden. Normaal was dit een erg betrouwbaar middel, maar deze winter is daar wat verkeerd gegaan."

Hierdoor zijn er cruciale fouten gemaakt bij de ontwikkeling van de RB13. "Deze fouten zijn al direct gemaakt in de eerste fase van de ontwikkeling van de nieuwe auto. Mogelijk dat de grotere afmetingen van de huidige bolides invloed hebben gehad op onze meetapparatuur", laat Horner aan Sky Sport weten.

"De auto's zijn nu groter en breder en dat kan een rol hebben gespeeld. We hebben de oorzaak achterhaald en direct maatregelen getroffen. Het eerste effect hiervan zien we in Spanje met een omvangrijke upgrade." 

Ondanks de lastige openingsfase van het seizoen weigert Horner om te spreken van een verloren seizoen of een crisis. Hij trekt ook de vergelijking met het vorige seizoen, toen de start ook niet denderend was.

"We hebben dit seizoen ongeveer evenveel punten als vorig seizoen. Toen kwam alles in een stroomversnelling na de overwinning van Max Verstappen. Als ik eerlijk ben zie ik niet direct een zege dit weekend, maar ik hoop dat we dichter in de buurt van Ferrari en Mercedes komen."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen