Horner: 'Red Bull heeft problemen opgelost'

22 jun. 2017 12:23 Redactie

Red Bull heeft correlatieprobleem opgelost


Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft de problemen met de windtunnel en de data opgelost. Mede door deze problemen vielen de prestaties van de RB13 in de eerste races tegen.

Een correlatieprobleem houdt in dat de data vanuit de windtunnel en simulaties niet correspondeert met de daadwerkelijke gegevens op het circuit. Hierdoor ontstonden er prestatieproblemen bij de bolides van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Data die er in de windtunnel goed uit zag bleek in de praktijk tegen te vallen.

Teambaas Horner laat weten dat het probleem is opgelost. "We hebben de oorzaak voor onze correlatieproblemen gevonden. We weten welke tools er goed werken en welke data we moeten hanteren."

"Dit geeft ons nu een duidelijk richting en de laatste races hebben we veel progressie geboekt. We zijn het gat naar de top aan het verkleinen."

Het team kreeg veel vragen en kritiek omtrent de rol van topontwerper Adrian Newey. Na de moeilijke seizoensstart is Newey meer betrokken bij het Formule 1 team. "Sinds de GP van Spanje is hij volledig betrokken bij het F1-project."

De GP's in Baku en Oostenrijk worden mogelijk nog lastig voor het team. Met name in Baku speelt motorvermogen een grote rol bij de prestaties. Op dat vlak legt Red Bull het af tegen de concurrentie van Mercedes en Ferrari

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen