Horner rekent op betere Renault motor tijdens volgende GP

10 jun. 2017 09:25 Redactie

Horner verwacht nieuwe Renault in Baku


Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft in Canada laten weten dat de nieuwe Renault motor er aan komt. Tijdens de GP van Baku krijgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo de beschikking over de upgrade.

"Onze beide auto's maken nu gebruik van hun tweede motor tijdens dit weekend. De derde motor krijgen de coureurs als het goed is in Baku. We hopen dan we dan ook een stap maken qua performance," liet Horner aan Sky Sport weten.

Veel Nederlandse Formule 1 fans kijken met argusogen naar de nieuwe Renault krachtbron. De Franse motorleverancier hult zich in stilzwijgen over de upgrade en het extra vermogen dat er vrijkomt. Met de upgrade moeten de Red Bull coureurs ook de beschikking krijgen over de 2017 variant van het ERS-systeem. Dit systeem zorgde voor veel betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertest.

Om die reden werd er gebruik gemaakt van het 2016 model tijdens de eerste races van het seizoen. Deze is vijf kilo zwaarder, wat zorgt voor een tijdverlies van twee tienden per ronde. Max Verstappen liet dit weekend al weten dat de Renault motor niet op vol vermogen kan rijden. Er zit nog aanzienlijk meer vermogen in het blok, maar de motor is te onbetrouwbaar om verder open te draaien. 

De hoop is dan ook dat de upgrade van de motor ervoor zorgt dat de motor langere tijd op vol vermogen kan draaien. Met name tijdens de kwalificaties is duidelijk zichtbaar dat Renault tekort komt ten opzichte van Mercedes en Ferrari.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen