Horner: "Renault ligt op schema met de ontwikkeling van de motor"

23 mrt. 2017 08:30 Redactie

Christian Horner heeft 100% vertrouwen in Renault


Tijdens de afgelopen wintertesten in Barcelona kampte zowel Red Bull Racing als Toro Rosso nog met de nodige problemen met de Renault motor. Teambaas Horner heeft inmiddels laten weten dat de krachtbron van Renault in ieder geval voldaan heeft aan de beloofde doelen maar ook hij is benieuwd wat zowel Mercedes als Ferrari nog in hun mars hebben.

Aan Racer vertelt de teambaas van Verstappen en Ricciardo het volgende: "Als je kijkt naar de prestatie dan hebben ze hun doel bereikt, dat is hoopgevend natuurlijk. Hoe dat zich verhoudt met de anderen, dat is natuurlijk de grote vraag. Je hoort allerlei spookverhalen van Mercedes en Ferrari maar we moeten ons gewoon focussen op ons eigen. We kunnen in ieder geval zien dat er duidelijk vooruitgang is en dat het absoluut potentieel heeft."

"Natuurlijk hebben we wat probleempjes gehad. Maar er wordt ontzettend hard door iedereen gewerkt om dat op tijd voor Melbourne op te lossen. Ik denk dat we duidelijk zien dat de bestuurbaarheid is verbeterd. De prestaties zijn een goede stap in de juiste richting en komen overeen met wat ons is beloofd. Voor de rest moet het samenvallen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze hierin zullen slagen."

De nieuwe reglementswijzigingen die meer de nadruk leggen op het aerodynamische pakket zouden in het voordeel zijn van Red Bull met topontwerper Adrian Newey aan boord. Horner bestrijdt dit en is van mening dat de motor nog steeds het onderscheid maakt.

"Natuurlijk vormt de motor nog steeds het belangrijkste onderdeel. Met meer downforce kun je voor een langere periode vol gas rijden waardoor de motor nog steeds het onderscheid maakt. Maar hopelijk wordt dat steeds kleiner."

Hoewel Horner erg enthousiast is over de nieuwe auto's is er toch ook wel degelijk iets wat hij nog mist.

"Ik vind de auto's er echt goed uit zien. Maar er mist nog wel iets essentieels, namelijk het geluid. Als je de auto's nu op de baan ziet rijden, dan zien ze er fantastisch uit. Maar het zou nog vele malen beter zijn als er een luid brullende motor achterin ligt."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen