Horner roemt fantastische Max Verstappen

12 jun. 2017 07:45 Redactie

Horner: 'Max Verstappen was bijzonder sterk'


Red Bull teambaas Christian Horner loofde Max Verstappen na afloop van de GP van Canada. De Nederlander klom op naar de tweede positie, maar viel uit met technische problemen.

Een wereldstart van Verstappen, die van P5 naar P2 ging, zorgde voor een indrukwekkende openingsfase. Verrassend genoeg wist de Nederlander een uitstekende racepace te realiseren, waarmee hij Bottas makkelijk voor bleef. Teambaas Horner vindt het sneu dat het weer Max is die problemen kende.

"Het is echt zonde! Max had een super start, met een geweldige move. Hij kwam super van zijn plaats en passeerde drie coureurs in de eerste bocht. Daar had hij even contact met Sebastian Vettel, maar dat hoort erbij. Max had geluk dat hij geen lekke band opliep."

Na ruim tien ronden zat de race er plotseling op door een probleem met de accu's van de auto. Verstappen viel stil terwijl hij zijn tweede positie goed in handen had. 

"Het tempo van Max was indrukwekkend! Het is erg jammer dat hij wederom uit viel."

Daniel Ricciardo kon zijn teamgenoot in de openingsfase niet bijhouden, maar mocht wel voor de derde keer op rij naar het podium. 

"Daniel heeft geen enkele fout gemaakt vandaag. We kozen voor de soft band omdat deze niet veel langzamer was dan de supersoft en minder sleet. Het was voor ons de juiste keuze."

"Dit weekend zijn we weer wat dichterbij de leider gekomen. Voorafgaand aan het weekend hadden we een lastige race verwacht, maar de upgrades werkten prima. Het is mooi dat we hier weer een podium meepakken. Dat geeft ons moraal voor de GP's in Baku en Oostenrijk."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen