Horner: 'Sainz en Ricciardo mogen niet weg bij Red Bull'

19 apr. 2017 14:31 Redactie

Horner ontkent vertrek van Sainz of Ricciardo bij Red Bull


De laatste weken waren er veel geruchten omtrent de toekomst van Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. Beide coureurs zouden aansturen op een transfer naar een ander F1-team.

Red Bull Racing teambaas Christian Horner ontkent dat Sainz eind van het seizoen onder zijn contract uit kan: "Carlos heeft een contract met Red Bul, dat hem een kans gaf in de Formule 1. Hij rijdt hier door de investeringen die wij in hem hebben gedaan." liet hij aan Movistar weten.

"Op dit moment hebben we geen enkele intentie om één van onze coureurs te laten gaan. Sainz ontwikkeld zichzelf goed bij Toro Rosso en dat is een prima auto, waarmee hij kansen krijgen om te scoren."

"Hij is nog altijd erg jong, maar we zien veel potentie in hem. Om die reden willen we hem dan ook niet laten gaan."

Sainz werd de afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, waar ook de naam van Daniel Ricciardo rondzingt. Volgens Horner is het complete onzin dat Ricciardo naar Ferrari vertrekt om Raikkonen op te volgen.

"Er zijn altijd geruchten in Italië", liet hij weten. Ondanks de stellige ontkenning van de teambaas lijkt het erop dat Daniel Ricciardo het team voor de keuze heeft gesteld: Of een RB13 die goed genoeg is om voor de zeges te knokken, of een escape mogelijkheid richting een topteam als Ferrari of Mercedes.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen