Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner snapte 'domme' Ricciardo niet: "Dat heeft nooit gewerkt"

Daniel Ricciardo is na vier jaren afwezigheid weer teruggekeerd op het oude nest. Teambaas Christian Horner snapt nog steeds niet waarom de Australiër Red Bull ooit heeft verlaten.

Nadat het huwelijk tussen Daniel Ricciardo en McLaren op de klippen was gelopen, maakten de coureur en Red Bull twee weken geleden bekend dat Ricciardo weer terug zou keren bij het team van Max Verstappen. Daar was hij eind 2018 nog weggegaan, nadat hij vond dat hij een nieuwe omgeving nodig had. De successen die hij bij Red Bull kende, wist hij bij Renault en later McLaren niet te herhalen en dus keerde hij met de staart tussen de benen weer terug. Teambaas Christian Horner snapt nog steeds niet dat Ricciardo ooit weg ging. Hij noemt het een domme move. "Daniel kwam als tiener bij ons en is bij het team opgegroeid. Hij heeft hier grote successen gekend, maar toen deed hij plots iets doms en ging hij voor andere teams rijden. Dat heeft nooit gewerkt."

Goed dat Ricciardo terug is

Toch is Horner logischerwijs blij dat Ricciardo is teruggekeerd bij het team. Hij hoopt dat Daniel zijn plezier weer terug gaat vinden bij Red Bull. "Maar Daniel is een geweldige persoonlijkheid en hij heeft een mooi karakter. Het was het goede moment om hem terug naar het team te brengen. Commercieel gezien heeft hij de grootste glimlach in de Formule 1. Voor hem is het goed om het plezier van het zijn van een F1-coureur weer terug te vinden en dat hij niet de stress hoeft te ervaren zoals de laatste jaren", aldus de teambaas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'