Horner: 'Snelheid Max Verstappen bemoedigend'

28 apr. 2017 13:44 Redactie

Christian Horner put vertrouwen uit goede sectortijd Max Verstappen


Max Verstappen was met de vierde positie de snelste Red Bull coureur tijdens de eerste vrije training in Rusland. In de RB13 gaf de Nederlander ruim één seconde toe op de snelste tijd.

Teambaas Christian Horner was na afloop van de training wel tevreden. "Onze motor is weer iets sterker geworden, maar de auto's voor ons hebben meer vermogen. Het is afwachten hoe groot dat verschil is tijdens de race." liet hij Sky Sports weten.

"Max Verstappen noteerde in de tweede sector de tweede tijd. Dat is een mooie opsteker voor ons en hopelijk kunnen wij vanmiddag nog progressie boeken."

De GP van Rusland wordt er een van overleven voor Red Bull. Pas tijdens de volgende GP in Spanje zijn er diverse nieuwe onderdelen voor Verstappen en Ricciardo beschikbaar. "Hier hebben we wat kleine aanpassingen meegebracht, maar iedereen in de fabriek werkt hard aan de upgrade voor Barcelona."

"Daar begint het seizoen pas echt voor ons. We krijgen er de beschikking over veel nieuwe onderdelen. Ontwerper Adrian Newey werkt dag en nacht hieraan. Doordat de regels nog compleet nieuw zijn liggen er kansen om snel tijd te winnen."

In Rusland zal de kwalificatie nog lastig zijn voor Red Bull verwacht Horner: "Het gat tijdens de kwalificatie is altijd groter dan tijdens de race. Ik verwacht dat we acht of negen tienden tekort komen, maar tijdens de race zal die ongeveer drie tienden zijn. We moeten hier proberen om de schade te beperken en met beide auto's punten te behalen."
Foto:  Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen