Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner staat achter controversiële uitspraken over straf Verstappen

Christian Horner houdt voet bij stuk en zegt dat hij niks verkeerds heeft gezet in Qatar. De teambaas moest zich bij de stewards meldden door zijn uitspraken over de gele vlag-situatie in de kwalificatie.

Het einde van de kwalificatie in Qatar zorgde voor nogal wat verwarring. Eerst werd er wel met een gele vlag gezwaaid, toen weer niet, toen met een dubbele gele vlag. Het gevolg was dat zowel Max Verstappen als Valtteri Bottas snellere tijden neerzetten onder een gele vlag-situatie. Dat is verboden en beide coureurs moesten zich op zondag dan ook melden bij de steward voor het negeren van gele vlaggen. Bottas kreeg een gridstraf van drie plaatsen (hij negeerde een enkele gele vlag), terwijl Verstappen vijf plaatsen werd teruggezet (hij negeerde een dubbele gele vlag). Christian Horner heeft zich na deze verwarrende situatie uitgelaten en moest zich daarvoor ook melden bij de stewards. De teambaas van Red Bull zegt echter geen spijt te hebben van zijn uitspraken. "Nee, helemaal niet. Ik geloof in mijn team. Ik ben een straight talker en zo heb ik me altijd gedragen", aldus Horner in gesprek met onder meer RacingNews365 .

Opmerking Horner is verkeerd opgevat

"Ik ben geen overdreven emotioneel persoon, ik houd geen tirade voor camera's. Ik heb geen problemen met de manier waarop ik mezelf heb gedragen. Ik zou in de toekomst precies hetzelfde doen", aldus de teambaas van Verstappen. De Brit geeft echter wel aan dat zijn opmerkingen misschien verkeerd zijn opgepakt. "Ik denk dat het probleem met betrekking tot de marshal was dat er persoonlijk aanstoot werd genomen doordat ik verwees naar een 'verdwaalde' gele vlag. Het was niet bedoeld tegen een individu of één marshal. Ik vertelde in een televisie-uitzending dat ik vond dat er een steward op eigen houtje met de gele vlag had gezwaaid en de stewards ergerden zich daar aan." Horner werd daardoor bij de stewards op het matje geroepen en daar heeft hij zijn woorden uitgelegd. "Ik verzekerde hen dat het niet mijn bedoeling was om die persoon te kwetsen. Het was gewoon frustrerend dat drie of vier auto's dezelfde auto passeerden zonder gele vlaggen, maar bij die van ons werd wel een gele vlag gezwaaid."

Zonder marshals geen autosport

"Ik denk dat de verontschuldiging werd aanvaard, en ik wil gewoon duidelijk maken dat het niet naar die marshals was gericht", voegt de teambaas toe. Hij is namelijk van menig dat marshals fantastisch werk leveren en benadrukt nogmaals dat het een vervelende situatie was. "Ik denk dat marshals over de hele wereld prachtig werk doen. Het zijn vrijwilligers. Zonder marshals zou er geen autosport zijn. Het zijn gewoon de omstandigheden die frustrerend waren, en ik denk dat we er iets van kunnen leren."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"