Horner tevreden: "Max heeft alles goed gedaan"

27 mrt. 2017 09:19 Redactie

Horner enthousiast over de foutloze race van Max Verstappen


Red Bull Racing werd er zich tijdens de vrije trainingen al van bewust dat het weleens een lastig raceweekend kon gaan worden. Het verschil met Mercedes en Ferrari was beduidend groter dan gehoopt.

In de kwalificatie hield Max Verstappen de eer voor Red Bull nog enigszins hoog door de vijfde startplek op te eisen. Maar het verschil van 1,3 seconde op de poletijd van Hamilton is simpelweg te veel. Ook op de tweede tijd van Vettel moest Verstappen nog een seconde inleveren. Verstappen verwachtte dan ook dat hij een eenzame race zou rijden maar dat viel uiteindelijk nog mee.

Al vrij snel werd duidelijk dat Kimi Raikkonen de mannen voor hem niet kon bijbenen en dat Verstappen in staat was om het tempo van Raikkonen goed bij te houden. Even leek de vierde plaats mogelijk te zijn toen Verstappen in een rap tempo op zijn supersofts de Fin inhaalde. Maar problemen met de remmen in de eindfase zorgden ervoor dat een aanval uitbleef en dat hij uiteindelijk als vijfde over de streep kwam.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, sprak na afloop van de race dan ook over een foutloze en vooral een erg volwassen race van zijn jongste pupil.

"Max had een erg goede start en kon zelfs een poging wagen bij Kimi Raikkonen. Helaas had hij bij bocht 3 niet de juiste lijn maar hij gaf nooit op. Hij heeft geen enkele fout gemaakt en reed een erg volwassen race. Strategisch gezien denk ik dat we de juiste band kozen tijdens de pitstop. Max deed alles wat we van hem konden vragen en haalde er vervolgens het maximale uit. In de laatste drie ronden kampte hij nog met wat problemen met zijn remmen. Een vijfde plek was vandaag het hoogst haalbare resultaat."
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen