Horner tevreden over de samenwerking met Renault

16 mrt. 2017 09:30 Redactie

Horner enthousiast over de gemaakte progressie van Renault


Zowel Red Bull als het opleidingsteam Toro Rosso rijden dit jaar met een krachtbron van Renault. In het verleden zorgde dit regelmatig voor de nodige problemen op het gebied van betrouwbaarheid. Ook tijdens de afgelopen wintertest haperde de Renault motor nog weleens.

Ondanks alles is de teambaas van Verstappen en Ricciardo positief gestemd over de vorderingen die door Renault zijn gemaakt. Aan het Franse Auto Hebdo vertelt hij dan ook blij te zijn met de ontwikkelingen.

"Renault heeft een grote stap voorwaarts gemaakt met de nieuwe aandrijflijn voor 2017. Ze hebben ons diverse beloftes gedaan en die zijn ook allemaal uitgekomen. Helaas hadden we in Barcelona nog wat kleine problemen met de betrouwbaarheid van de motor. Daar wordt nu door Renault aan gewerkt. Maar dat zijn gelukkig geen grote problemen en kunnen zo worden opgelost."

Red Bull opent dit jaar de jacht op Mercedes en wil de hegemonie van de afgelopen drie jaar doorbreken. Ook Renault is ervan overtuigd dat Red Bull een serieuze aanval op de zilverpijlen kan inzetten. Wat dat betreft is Horner dan ook tevreden dat Red Bull ondanks de problemen in het verleden het vertrouwen in Renault heeft gehouden.

"Het lijkt erop dat Renault onder leiding van Remi Taffin de motivatie heeft terug gevonden om terug te keren naar de competitieve status die het had."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen