Horner tipt Sebastian Vettel als winnaar in Monaco

26 mei 2017 11:45 Redactie

Red Bull voert druk op concurrent Ferrari op


Ook in Monaco liet Ferrari opnieuw zien dat het bezig is aan een ijzersterk seizoen. Zowel Vettel als Raikkonen zaten er in de beide eerste vrije trainingen goed bij.

Vettel is ook nu weer de snelste van de twee Ferrari coureurs. In de eerste sessie moest hij echter Hamilton nog voor zich dulden, in de middagsessie reed Vettel met een 1.12.720 de snelste rondetijd ooit in de nauwe straten van het vorstendom. Na twee moeizame jaren bij de Italiaanse renstal lijkt de Duitser dit jaar een serieuze kandidaat voor de wereldtitel.

Ook Christian Horner, de teambaas van Red Bull, ziet Ferrari als de grote favoriet voor de zege in Monaco. Aan Sky Sports F1 vertelde hij het volgende: "Ferrari heeft het dit seizoen goed voor elkaar en heeft een wagen ontworpen die daar het best op anticipeert. Zelf gaan we ook steeds beter; we hebben progressie geboekt in Spanje en zetten dat door in Monaco. Maar Ferrari is wat mij betreft de belangrijkste gegadigde voor de zege."

Red Bull zat er zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede vrije training goed bij. In de ochtendsessie was Verstappen de snelste, in de middag waren de rollen omgedraaid en ging die eer naar Ricciardo. Beide keren was het verschil met Ferrari gering. Horner hoopt dan ook dat in ieder geval één van zijn rijders voor een verrassing kan zorgen.

"Als wij een plekje op de eerste startrij of vlak daarachter weten te bemachtigen, dan maken we zeker een kans."

Toch heeft zijn voormalige pupil Sebastian Vettel volgens hem de beste papieren in huis om Monaco op zijn naam te schrijven.

"De SF70-H voelt zich als een vis in het water in Monaco en ziet er relatief eenvoudig af te stellen uit. Sebastian Vettel zit in de 'zone' en bulkt van het zelfvertrouwen. Voor mij is hij de grootste kanshebber om te winnen in Monaco."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen