Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner velt zijn oordeel over de rangorde in het nieuwe Formule 1-seizoen

Het is lastig in te schatten hoe alle Formule 1-teams er precies voorstaan, maar Red Bull-teambaas Christian Horner durft toch wat teams te noemen die er in zijn ogen goed uitzien.

Red Bull ziet er ook de tweede testweek in Bahrein weer solide uit. Tijdens de laatste testdag kwamen er bovendien wat nieuwe onderdelen uit de hoge hoed van Adrian Newey op de auto te zitten. In gesprek met F1 TV vertelt de teambaas hoe dat er aan toe ging. "Het is een constante evolutie. We hebben in de ochtend wat nieuwe onderdelen geïntroduceerd die we met Checo hebben geëvalueerd en in de middag met Max. Er zullen ongetwijfeld nog wat kleine onderdeeltjes komen, maar niets groots meer van onze kant.

Perez heeft vertrouwen

Sergio Perez had het vorig jaar lang lastig met de Red Bull-bolide, maar dit jaar zit hij tot op heden beter in zijn vel, vertelt zijn teambaas. "Checo lijkt blij te zijn met de karakteristieken van de wagen. De rondetijden zien er redelijk uit, maar het is zo lastig om echte conclusies te trekken." "We kunnen ons eigenlijk alleen focussen op ons eigen programma. We werken aan de feedback van de coureurs en we verzamelen de data, maar de auto gedraagt zich in ieder geval zoals we hadden gehoopt."

Wie gaan er strijden om de eerste GP-overwinning?

Een vraag die iedereen in de Formule 1-paddock natuurlijk stelt: welke teams rijden vooraan? Alhoewel het natuurlijk pas de testdagen zijn, wordt er langzaam maar zeker al een beeld geschetst waarbij de vier beste teams van vorig jaar wederom boven komen drijven. Daar lijkt ook Red Bull-leidsman Horner het mee eens te zijn. Daarnaast noemt hij een team dat hem positief heeft verrast. "Het is lastig om te zeggen, maar het enige constante is dat de Ferrari er op het circuit erg competitief uitziet. "McLaren ziet er eveneens competitief uit als ze op de baan zijn en Mercedes heeft haar kaarten nog niet getoond, al lijkt de auto wel wat lastig te besturen. Een verrassing is Williams. Hun tempo ziet er, zeker in de lange runs, erg competitief uit, dus het is allemaal onmogelijk om te voorspellen!"

Horner gelooft Mercedes niet

Mercedes roept links en rechts dat het een handvol problemen heeft en dat het volgende week niet zal gaan winnen in Bahrein. Horner rekent zich zeker nog niet rijk, want Mercedes won in 2021 ook de eerste race, nadat het tijdens de testdagen nog leek te worstelen. "Vorig jaar waren we heel blij na de testdagen, maar toen won Mercedes de eerste race en waren ze heel competitief. Het toonde aan dat testen maar testen is. Er zijn geen punten te verdelen tijdens de zes testdagen. Over een week pas." "Met deze nieuwe regels is het lastig te voorspellen, zeker aangezien er nog weinig lange runs zijn geweest, weinig racesimulaties. We zien bij sommigen veel bandenslijtage en sommigen hebben het lastig met de remmen, maar met de nieuwe auto’s zijn dat allemaal factoren die meespelen." Al met al positieve geluiden vanuit Red Bull, dat tegelijkertijd met beide voeten op de grond blijft staan.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie