Horner verrast dat Ricciardo sneller is dan Verstappen

30 apr. 2017 00:29 Redactie

Christian Horner had uitslag kwalificatie niet verwacht


Het gehele weekend was Max Verstappen sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappen leek daarom ook 'best of the rest' achter Mercedes en Ferrari te worden. De Nederlander eindigde de kwalificatie echter slechts als 7e, wat ook zijn teambaas verraste. 

Net als in de vrije trainingen kwam Red Bull er niet aan te pas tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. Daniel Ricciardo reed zich uiteindelijk wel naar de vijfde tijd, maar op liefst 1,7 seconden van de snelste tijd. Max Verstappen werd zevende op iets minder dan 2 seconden. Christian Horner was content met de vijfde plek, maar had de zevende plek van Max Verstappen niet zien aankomen.

"Uiteindelijk heeft Daniel alles uit de wagen gehaald wat mogelijk was. P5 was het maximaal haalbare en een perfecte ronde in Q3 zorgde ervoor dat hij die positie behaalde", zei Horner na afloop van de kwalificatie.

"Max leek sneller in de voorgaande sessies, maar helaas raakte hij precies op het verkeerde moment wat uit vorm", blikt Horner terug op het optreden van Verstappen. "Daardoor kon Felipe de zesde plaats overnemen en starten we nu 5e en 7e", aldus Horner.

Het positieve is dat Red Bull in de voorgaande jaren ook niet verder kwam dan de 5e startpositie. Het resultaat van Ricciardo is dus een evenaring van dat beste resultaat, al is er nog genoeg te doen is Horner van mening. "De vijfde startpositie blijft ons beste resultaat hier in Sochi, maar er is nog genoeg werk aan de winkel", besluit Horner.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen