Horner: 'Verschrikkelijk dat Max Verstappen uitviel'

25 jun. 2017 18:07 Redactie

Horner leeft mee met Max Verstappen


Max Verstappen zag een podiumplaats in rook opgaan na nieuwe technische problemen. Red Bull teambaas Christian Horner baalde gigantisch, maar was ook zeer blij met de verrassende zege van Ricciardo.

Het was een race met twee gezichten voor het Red Bull team. De ene kant van pitbox was na elf ronden al in mineur toen Verstappen uitviel. Aan de andere kant was er euforie vanwege de zege van Daniel Ricciardo.

"Deze race liet zien dat er van alles kan gebeuren. Het eerste kwart van de race was problematisch voor ons. We hadden de problemen met Daniel en moesten een extra stop maken. Max Verstappen was erg snel in die fase, maar het was verschrikkelijk om hem te verliezen met een motorprobleem."

In het tweede deel van de race slaat het lot volledig om voor het team. Ricciardo begint aan een opmars op zijn zachte banden en profiteert optimaal van de chaos om hem heen. Bij de herstart reed hij net als de rest van de coureurs op de super soft banden. Direct toen de safety car wegging pakte hij veel plaatsen bij het ingaan van de eerste bocht en vond zichzelf terug op de derde positie.

"Daniel zijn race kwam in een stroomversnelling op de supersofts. Hij had goede herstarts en mooie inhaalacties. We waren eerst niet blij met de rode vlag, maar Daniel kende een geweldige herstart. Hij pakte de beide Williams coureurs en had daarna wat geluk met Vettel en Hamilton die wegvielen."

Max zijn geluk gaat komen


Christian Horner leefde mee met Max Verstappen en verwacht dat zijn pechreeks snel ophoudt. 

"Max was erg snel dit wekend en hij werd alleen maar sterker. Daniel behaalde vandaag zijn vierde podium en eerste zege van dit seizoen. Voor Max loopt het precies omgekeerd en dat gaat echt wel veranderen, want hij rijdt zo goed. Een goed resultaat is een kwestie van tijd voor hem."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen