Horner: 'Verstappen had op 20 seconden van Hamilton kunnen finishen'

15 mei 2017 13:51 Redactie

Horner: 'Red Bull nam geen risico met motor Ricciardo'


Daniel Ricciardo finishte gisteren als derde op een gigantische achterstand. Volgens teambaas Horner was dit onder andere het gevolg van een behouden tactiek.

De 75 seconden achterstand viel gisteren erg tegen, maar de Red Bull teambaas heeft hier een verklaring voor.

"Het vermogen van de Renault motor schroefde we tijdens de race terug. Met deze motor moeten we nog een aantal races rijden en we reden in niemandsland. Daarom besloten we om de motor te sparen," liet Horner aan GPupdate weten.

Ondanks de verklaring van Horner reed Ricciardo na 10 ronden al op een kansloze achterstand en verloor hij anderhalve seconde per ronde in de openingsfase.

"Ik denk dat we een mooie stap hebben gezet, maar we kunnen nog veel winnen in de langzamere bochten. Het team weet dat ze zichzelf daarop moeten focussen."

Max Verstappen was het hele weekend duidelijk sneller dan Ricciardo. Teambaas Horner verwacht dat de Nederlander veel dichter bij winnaar Hamilton kon finishen. 

"Max zat goed in zijn vel dit weekend en voelde zich prima thuis in de auto. Ik denk dat hij op een 20 seconden van Hamilton had kunnen finishen. Daniel was minder blij met de wegligging van de auto. Hij kreeg dit weekend niet meer uit zijn auto en verloor steeds veel tijd in de laatste sector."

In Monaco liggen er nieuwe kansen voor Red Bull. Vorig seizoen was het team daar ijzersterk en finishte Ricciardo als tweede. Ondanks dat neerwaartse druk er erg belangrijk is, beschikt het team over twee coureurs die zich prima thuis voelen op het stratencircuit.

Foto: Mark Thompson / Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen