© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen werd gehinderd tijdens snelle ronden"

15 mrt. 09:56 Ruud Dimmers 3 reacties
Het gat van acht tienden richting Mercedes is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner geen goede afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Na afloop van de vrije trainingen in Melbourne is het niet Ferrari of Red Bull waarover volop gesproken wordt, maar Mercedes. De Duitse renstal manoeuvreerde zichzelf de gehele winter in de rol van underdog en sprak over grote problemen, maar stond in Australië 'gewoon' weer vooraan.

Christian Hornert erkent dat de Duitse renstal verrassend sterk was. "Ze zagen er snel uit tijdens de tweede training en de rondetijden van hun coureurs waren behoorlijk rap", laat hij aan Sky Sports weten.

Ferrari deed het volgens de Brit rustig aan: "Het leek dat ze onder hun niveau reden, ten opzichte van hetgeen ze tijdens de testdagen lieten zien. Bij ons kenden Max en Pierre best goede runs."

Verstappen had daarbij veel last van verkeer, waardoor zijn snelste tijd niet representatief was. "Max had behoorlijk wat verkeer tijdens zijn snelle ronden. Ik denk dat er nog behoorlijk wat potentie in onze auto zit, waarbij we de set-up nog aan gaan passen. We weten bovendien niet met welke brandstofniveaus de concurrentie onder weg was."

De Red Bull-teambaas is tevreden over het tempo van zijn coureurs tijdens de lange runs en voorziet daar problemen voor Mercedes. "Onze lange runs zagen er goed uit. Ik denk dat Mercedes over één snelle ronde indrukwekkend was, maar hun auto lijkt erg moeilijk te besturen. Hoe dat tijdens de race is weten we nog niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen