Horner verwacht drie lastige races voor Red Bull

29 mei 2017 11:36 Redactie

Horner verwacht dat Red Bull tekort komt op snelle circuits


Het Formule 1 team van Red Bull scoorde in Monaco haar tweede podiumplaats op rij. Een mooie opsteker, na een lastig begin van het seizoen. De komende races verwacht teambaas Horner niet om dit te evenaren.

Het Formule 1 circus verhuist vanuit Europa naar Canada waar het snelle stratencircuit in Montreal wacht. Met de Renault-motor zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo hier duidelijk in het nadeel. Vorig jaar behaalde de Nederlander een zwaarbevochten vierde positie. Een race later, GP Azerbeidzjan, wordt het mogelijk nog lastiger. Met het lange rechte stuk van twee kilometer moet het team waarschijnlijk zelfs Force India vrezen.

Ondanks dat de FIA liet weten dat het verschil in motorvermogen slechts drie tienden per ronde bedraagt tussen Mercedes en Renault, zal de komende races wederom duidelijk worden dat dit absoluut niet het geval is. Vorig seizoen was Mercedes als een klasse apart en zelfs Ferrari vreest in Baku de power van de Mercedes-motor.

Red Bull Racing teambaas Christian Horner tempert de verwachtingen voor de komende races.

"We begrijpen de RB13 steeds beter en ontwikkelen ons goed door. Hierdoor halen we meer performance uit de auto en in Monaco werkte dit goed."

"Ik maak me toch wat zorgen over de komende races in Canada en Azerbeidzjan. De komende drie races wordt het gewoon lastig voor ons, inclusief Oostenrijk, dit zijn samen met Monza de meest uitdagende races voor ons."

"Het zou mooi zijn als we toch redelijk presteren op deze circuits. Gezien de ontwikkelingen die eraan zitten te komen verwacht ik een aanmerkelijk betere tweede seizoenshelft."

 

In Oostenrijk wist Max Verstappen in 2016 en felbevochten tweede positie te behalen, met dank aan Nico Rosberg. De Duitser crashte in de laatste ronde met Hamilton, verloor de leiding en kwam pas als vierde over de finish.

Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen