Horner verwacht snel meer succes voor Red Bull

31 mrt. 2017 17:23 Redactie

Horner gelooft dat afwijkende filosofie van Red Bull succesvol is


De GP van Australië was niet het gedroomde succes voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Hun RB13 van Red Bull Racing kwam veel tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Teambaas Horner gelooft echter dat zijn team terug kan slaan dit seizoen.

"Het is nog erg vroeg in het seizoen en de nieuwe regels staan nog in de kinderschoenen." laat Horner aan BBC weten. 

"We hebben gekozen voor een afwijkend concept. Ik geloof in het potentieel van ons concept om het verder te ontwikkelen."

In Australië werd al snel duidelijk dat de Renault motor te weinig vermogen leverde en het chassis zich lastig af liet stellen. Ricciardo crashte tijdens de kwalificatie en kende tijdens de race problemen met zijn versnellingsbak. Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als vijfde en finishte ook op die positie.

Ondanks dat het resultaat niet was wat Red Bul vooraf had gehoopt blijft Horner optimistisch: "We kunnen veel positieve dingen meenemen uit Australië. Het is een circuit waarop we al jaren niet competitief zijn geweest. Ik weet zeker dat we verder kunnen bouwen op onze basis in de komende races."

"We hebben een goede basis en de juiste richting gekozen met deze nieuwe regels. Ik verwacht dat de dingen snel beter gaan. Eerlijk gezegd geloof ik er in dat we erg competitief kunnen zijn dit jaar."

De laatste jaren presteerde Red Bull aanzienlijk beter in China en Bahrein dan in Australië. Het circuit van Albert Park is een vreemde eend in de bijt als semi-stratencircuit.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen