Horner: 'Vettel had een waas voor zijn ogen'

26 jun. 2017 14:45 Redactie

Horner: 'Straf Vettel was terecht'


Christian Horner kent Sebastian Vettel als geen ander. De Duitser reed zes seizoenen lang in dienst bij Red Bull Racing onder de hoede van Horner.

Het incident tussen Hamilton en Vettel houdt de gemoederen bezig en iedereen heeft er een mening over. Horner vindt dat de straf terecht was voor de Ferrari-coureur.

"Sebastian dacht dat Lewis hem een remtest gaf. Het leek mij alsof hij een waas voor zijn ogen kreeg. Dat hij even zijn zelfbeheersing verloor en hem aanreed."

"Een straf daarvoor is terecht en het was een moment in het heetst van de strijd."

Volgens Horner wordt de druk alsmaar groter naarmate de titel dichterbij komt. Daar waar Vettel en Hamilton elkaar aan het seizoen nog omhelsden na een race zal er dat voorlopig niet van komen.

"De emoties lopen hogere op. Ze vechten allebei voor de titel en dat zorgt voor meer rivaliteit. Deze zal alleen nog maar toenemen gedurende het seizoen. Ik verwacht dat we een mooi gevecht krijgen."

Door de straf van Vettel en een extra stop voor Hamilton was Ricciardo ineens de lachende derde. De eerste overwinning van Red Bull kwam onverwacht, maar de progressie is duidelijk zichtbaar.

"We staan te ver achter om nog een rol te spelen voor de titel. Wel boeken ze genoeg vooruitgang om te gaan vechten voor de overwinningen."

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen