Horner over VT3: "Red Bull doet weer mee"

15 apr. 2017 15:41 Redactie

Horner tevreden na snelste tijd van Max Verstappen in VT3


Niet Mercedes of Ferrari waren de snelste tijdens de afsluitende laatste training maar Red Bull stond keurig netjes bovenaan. Niemand minder dan onze eigen Max Verstappen bleek de snelste in de derde vrije training.

Verstappen toonde direct in de sessie al zijn spierballen door zich brutaal bovenaan te nestelen. Na de crash van Grosjean was het Raikkonen die zijn Ferrari op de eerste plaats zette. Verstappen kwam vervolgens voor zijn laatste run nog met de supersofts op de baan en noteerde daarmee de snelste tijd in de derde sessie. Hij was daarmee een fractie sneller dan Lewis Hamilton die het met name in de laatste sector liet liggen.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, toonde zich na afloop dan ook erg tevreden. Aan Sky Sports vertelt hij onder meer waarom Verstappen zo snel was en dat Red Bull er weer goed bij zit.

"De temperatuur en wat zaken met de motor die niet bekend gemaakt worden. Max probeerde een erg goede ronde neer te zetten aan het einde van de sessie. We zitten er korter op dan in de eerste paar races."


Voor Daniel Ricciardo is er nog werk aan de winkel, want hij kwam niet verder dan de zevende tijd. Volgens Horner worstelde de Australiër met de balans van zijn auto.

"De rode vlag verhinderde dat hij een tijd neer kon zetten en daarnaast is hij niet zo blij met de balans van de wagen, zoals Max dat wel is. Dus daar moeten we nog wat aan de afstelling doen."

Of Red Bull daadwerkelijk straks een gooi naar de pole kan doen, is nog even afwachten. De omstandigheden tijdens de kwalificatie zijn dan weer compleet anders, weet ook Horner.

"Zodra de de temperatuur zakt dan verandert alles weer."
Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen