Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner houdt Red Bull-stoeltje naast Verstappen nog even vrij

De gesprekken tussen Sergio Perez en Red Bull over een contractverlenging zijn onlangs begonnen. Christian Horner wil niet te hard van stapel lopen, maar laat duidelijk merken tevreden te zijn met de diensten van de Mexicaan. Voor een nieuw contract moet hij echter nog even wachten.

Het contract van Sergio Perez bij Red Bull loopt na het huidige Formule 1-seizoen af. De teamgenoot van Max Verstappen wil graag voor het topteam blijven rijden en aast dan ook op een contractverlenging. De gesprekken tussen Perez en Red Bull zijn al gestart, zo bevestigde de Mexicaan zelf toen RacingNews365 hem in Miami vroeg naar de stand van zaken. Of hij dat contract daadwerkelijk krijgt, dat is nog de vraag. Teambaas Christian Horner is in ieder geval enthousiast over de prestaties van Perez. "Checo levert fantastisch werk", looft de Red Bull-teambaas voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Hij rijdt op een zeer hoog niveau en voelt zich dit jaar comfortabeler binnen het team."

Red Bull tevreden over Perez, maar nog geen contractverlenging

"Ik denk dat de auto hem beter ligt dit jaar. Het heeft niet de specifieke eigenaardigheden van de vorige drie bolides", verklaart Horner over de verbeterde prestaties van Perez. Toch zit een contractverlenging er nog niet direct in. "We zijn blij met het werk dat hij levert, maar we hebben nog maar een aantal races gezien." "We zitten nog vroeg in het seizoen", voegt de Red Bull-teambaas daar nog aan toe. Naast Perez zijn er genoeg gegadigden voor het stoeltje naast Verstappen in 2023. Zo aast ook AlphaTauri-coureur Pierre Gasly op het zitje. "Maar iedereen binnen het team is heel blij met het werk van Checo."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"