Horner wil verbod op 'haaienvin' voor Australische Grand Prix

07 mrt. 2017 19:30 Redactie

'Haaienvin' verstoort uiterlijk nieuwe bolides, aldus Horner


Eerder gaf Christian Horner al aan dat hij de 'haaienvin' zoals deze dit seizoen op (bijna) alle auto's is gemonteerd helemaal niks vindt. Hij dacht in eerste instantie aan een verbod op de haaienvin in 2018, maar wil het bij nader inzien toch nog wat sneller doorvoeren.

"Ik weet zeker dat elke aerodynamicus van elk team het er mee eens is dat ze niet heel veel effect hebben", zei Horner tegenover Autosport.com"De wagens zien er dit jaar geweldig uit, maar die vin en de 'T-wing' maken het er niet mooier op. Het zou mooi zijn als we daar van af kunnen."

Horner wil er graag een agendapunt van maken, het liefst zo snel mogelijk. Enige probleem is dat de teams unaniem moeten instemmen met het verbod, iets dat momenteel een utopie lijkt. "Misschien is er nog tijd om zoiets op poten te zetten. Het is gewoon zonde dat zoiets kleins zoveel aandacht trekt en de esthetiek van de wagen aantast. Als we het verbieden voor iedereen, is het voor iedereen gelijk. Net zoals het nu is met de vin."

Horner beseft zich echter maar al te goed dat er teams zijn die zo'n keuze niet gaan nemen vlak voor het begin van het seizoen, met een kampioenschap op het spel. Toch denkt Horner dat er niet veel zal veranderen, behalve het feit dat de auto's er mooier van worden. "We moeten even redelijk nadenken. Aerodynamisch gezien hebben ze nauwelijks effect. Als je naar het grotere plaatje kijkt en naar de esthetiek van een Formule 1-wagen, dan zou het mooi zijn als we het kunnen verbieden", besluit Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen