Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet prachtige bijkomstigheid in verwarring rond titel Verstappen

Had Max Verstappen na de zege in de Formule 1 Grand Prix van Japan nu wel of niet zijn tweede wereldtitel gewonnen? De complete onduidelijkheid over de regels zorgde met terugwerkende kracht voor een voor Red Bull ontzettend dankbaar moment.

Max Verstappen won de Grand Prix van Japan in de regen op dominante wijze. Bij Red Bull rekende men snel en dacht men één punt tekort te komen voor de wereldtitel, ervanuit gaande dat men halve punten toe zou kennen voor een onvoltooide race. Echter, volgens de reglementen was de race wel degelijk voltooid, aangezien de race 'onder groen' eindigde en de finishvlag werd gezwaaid. Daardoor werd na enige tijd duidelijk waarom er toch volwaardige punten toegekend werden en Verstappen dus kampioen was.

Mateschitz maakte tweede titel Verstappen nog mee

Red Bull-teambaas Christian Horner is maar wat dankbaar dat het zo in het voordeel van zijn team heeft uitgepakt, ook al had Verstappen anders de race erop wel de titel veiliggesteld. "We zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat we, juist vanwege die afwijking in punten, de volle mep toegekend hebben gekregen", zo begint Horner ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Daardoor was Dietrich Mateschitz er nog getuige van dat Verstappen zijn titel prolongeerde in de laatste race die hij voor zijn overlijden mocht aanschouwen. Dat was écht een pluspunt van het winnen van de titel in Japan. Dat was ook heel speciaal voor Max, en even zozeer voor het team en ik denk dat het simpelweg een buitengewoon jaar is geweest."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie