Hulkenberg: 'Er is geen enkele race ter wereld zoals Monaco'

20 mei 2017 16:10 Redactie

Hulkenberg wil scoren in 'thuisrace'


De Grand Prix van Monaco moet voor Nico Hulkenberg het hoogtepunt van het jaar worden. De Renault-coureur is woonachtig in het Prinsendom en geniet van het racen door de smalle straten. 

"Er is geen circuit zoals Monaco, het is het hoogtepunt van het seizoen. Het is een unieke race en speciaal in ieder aspect. Ik kijk er erg naar uit," laat de 'Hulk' weten in de voorbeschouwing op de meest prestigieuze GP van het jaar.

"Het is de Grand Prix met het meeste aanzien en glamour. Er is geen andere plaats ter wereld die je een dergelijke kick kan geven of de sensatie van het racen door de smalle straten laat voelen. Fysiek gezien is het niet het meest uitdagende circuit, maar je moet 100% geconcentreerd zijn en mag geen fouten maken. Iedere fout wordt genadeloos afgestraft in de vangrail.

"Tijdens de kwalificatie moet je meer risico's nemen. Dit betekent dat je nog dichter langs de muur moet en echt op je limiet rijdt. Monaco is een stratencircuit waarop je tegelijkertijd voorzichtig moet zijn en gefocust moet blijven."

Hulkenberg is bij Renault prima op dreef en scoorde in Spanje zijn beste resultaat van het seizoen. De Renault-coureur behaalde daar een keurige zesde positie. Met veel vertrouwen kijkt de Duitser dan ook vooruit naar de GP van Monaco.

"Ik kijk erg uit naar de race en ga voor een mooi resultaat. Deze baan moet ons goed liggen en onze auto presteert goed op de supersoft en ultrasoft banden. De afgelopen jaren heb ik hier prima gepresteerd en hopelijk kan ik dat dit jaar herhalen."

"Inhalen is hier lastig, maar de race is een thriller en een echte uitdaging. Ik hou van racen in Monaco."

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen