© Renault

Nieuwsoverzicht

Hulkenberg: "Goed hersteld na moeizaam begin"

De eerste trainingsdag van het nieuwe Formule 1-seizoen begon niet echt lekker voor Nico Hulkenberg. De Duitser in Franse dienst stond lange tijd binnen tijdens de eerste vrije training, maar wist in de tweede sessie meer meters te maken. Al met al is hij dan ook redelijk tevreden.

"Ik denk dat we goed zijn teruggekomen na een verre van ideale eerste vrije training. De tweede sessie verliep in dat opzicht veel beter en zonder problemen", zo begint Nico Hulkenberg zijn praatje na de eerste vrije trainingen.

"Ik voelde me direct goed in de auto en dat is toch het voornaamste voor een F1-coureur. Het Melbourne Grand Prix Circuit is natuurlijk een heel andere baan dan waar we hebben getest, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met waar we nu staan. We hebben ons programma in VT2 af weten te werken, de lange runs zagen er goed, maar natuurlijk wacht ons alsnog een lange nacht vol analyses."

Het probleem dat Nico aan de kant hield werd door Renault als een softwareprobleem geïdentificeerd. "We hebben daarop het één en ander moeten herprogrammeren om de auto weer aan de praat te krijgen", aldus Renaults technisch directeur Nick Chester.

Nico Hulkenberg kwam uiteindelijk tot een tiende respectievelijk zevende tijd in de eerste en tweede vrije training.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen