Hulkenberg ideale coureur voor Renault

30 mei 2017 13:15 Redactie

Renault zeer tevreden over Nico Hulkenberg


De komst van Nico Hulkenberg was een strategische keuze voor Renault. Het team zocht een ervaren, maar nog relatief jonge coureur voor de toekomst. De Duitser voldoet ruimschoots aan de verwachtingen van het team. 

Renault-adviseur Alain Prost is blij met de prestaties van de Duitser.

"Nico is erg belangrijk voor ons en dat is ook precies de reden waarom wij hem wilden contracteren. Hij is een charismatische persoonlijkheid, met een sterk karakter. Dit helpt ons bij het ontwikkelen en verbeteren van ons team," laat Prost aan SID weten.

De komst van Fernando Alonso naar Renault is al vaak besproken, maar nog lang niet definitief. Het management van het team ontkracht de geruchten met regelmaat.

"We willen ons zo snel als mogelijk verbeteren, maar moeten voorzichtig zijn. In de Formule 1 moet je realistische doelstellingen bepalen."

Hulkenberg, 29 jaar, bevindt zich in een belangrijke fase in zijn carrière. De Duitser wacht nog altijd op zijn eerste podiumplaats, maar droomt van veel meer.

"Dit is voor mij een zeer belangrijke fase in mijn carrière. Ik geloof in dit project en ik wil samen met Renault strijden voor de zeges en wereldtitel. Dat is in mijn optiek realistisch, ondanks dat de sport geen garanties geeft."

"De groep heeft alles in huis en de financiële mogelijkheden om succesvol te zijn."

De laatste wereldtitel van Renault als constructeur dateert alweer uit 2006 toen het met Fernando Alonso de titel won. Als motorleverancier behaalde het daarna nog diverse titels met Red Bull Racing. Sinds de introductie van de V6-motoren is de Franse motorleverancier op achterstand geraakt.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen