Hulkenberg: "In Canada draait alles om de topsnelheid"

04 jun. 2017 09:15 Redactie

Hulkenberg verwacht agressieve strategie in Canada


Nico Hülkenberg is bezig aan een sterk seizoen voor zijn nieuwe werkgever Renault. De Duitser viel helaas in Monaco uit met een technisch probleem maar eindigde daarvoor drie keer op rij in de punten.

Zijn beste klassering tot nu toe is een zesde plaats tijdens de GP van Spanje. Of hij daar in Canada aan kan tippen, is nog maar de vraag. In tegenstelling tot Monaco draait in Montreal alles om de topsnelheid. Juist daarin schiet de Renault krachtbron nog wel wat tekort.

Hülkenberg kijkt in ieder geval erg uit naar het racen op dit uitdagende circuit.

"Canada is een geweldig Grand Prix weekend. Het circuit is geweldig, net als Montreal. De hele sfeer is er echt super. Het circuit is een combinatie van een stratencircuit met een racecircuit. Er staan muren rondom het circuit en de kerbs zijn geweldig om over heen te rijden."

Volgens de Duitser moet je als coureur wel over voldoende zelfvertrouwen beschikken om goed te presteren op dit circuit.

"In Canada ligt de focus vooral op de topsnelheid. Er zijn veel rechte stukken en het circuit vraagt enorm veel van de remmen. Je moet echt veel zelfvertrouwen hebben om de bochten te nemen, vooral als je de bochten zo diep mogelijk wilt aansnijden. De laatste chicane is behoorlijk lastig, daar kun je echt veel tijd verliezen."

De Renault coureur ziet in ieder geval op het Circuit Gilles Villeneuve wel mogelijkheden voor inhalen.

"Ook in Canada is het lastig om in te halen, maar in de laatste chicane heb je de beste kans. Je moet natuurlijk vooral uit de 'Wall of Champions' blijven. In Canada rijden we op de zachtste banden, dus we zullen veel aanvallende strategieën zien. We zullen zien wat we kunnen in Montreal!"
Foto: Renault Sport F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen