Hulkenberg na P8: 'We gingen steeds sneller'

01 mei 2017 08:55 Redactie

Nico Hulkenberg houdt de eer van Renault hoog in Rusland


Voor de tweede opeenvolgende race scoorde Nico Hulkenberg punten voor het fabrieksteam van Renault. In Rusland kwam hij na een goede race als achtste over de streep.

Voorafgaand aan het weekend stond Renault niet te springen om af te reizen naar Sotsji. Door de lange rechte stukken waren de Mercedes aangedreven teams duidelijk in het voordeel. Nico Hulkenberg maakte er desondanks het beste van en finishte achter Massa, Perez en Ocon op een mooi achtste positie.

"Ik ben erg blij met onze strategie. Na mijn lange eerste stint waren de banden echt compleet versleten, maar ons plan slaagde."

"Bij de start verloor ik direct een paar plaatsen en we besloten om te wachten tot de anderen hun stop maakten. Daarna gingen we zo lang als mogelijk door op onze eerste set banden. Ik bleef maar pushen en de auto presteerde erg goed."

"Tijdens de race ging ik alleen maar sneller en sneller! Ik ben veel meer tevreden over onze race pace, maar we moeten nog wat werk verzetten. Dit was een stap in de goede richting."

Hulkenberg is tot op heden de enige Renault coureur die WK-punten scoort. Teamgenoot Jolyon Palmer crashte al in de eerste bochten uit de race. In het WK bij de constructeurs bezet het team de achtste positie met zes punten. Het gat naar nummer vier, Force India, bedraagt al 25 punten.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen