Hülkenberg: "Renault en ik hebben beide veel potentieel"

11 jan. 10:30 Redactie

Hülkenberg staat nog steeds achter zijn keuze voor Renault


Afgelopen seizoen maakte Nico Hülkenberg al vrij vroeg bekend dat hij de overstap zou gaan maken van Force India naar het fabrieksteam van Renault. Op papier misschien een verrassende keuze. Force India werd tenslotte afgelopen jaar verrassend vierde in het constructeurskampioenschap en behaalde met Perez twee keer het podium. Voor Renault daarentegen was het al lastig genoeg om punten te scoren.

Toch heeft de Duitser geen moment spijt van zijn keuze voor Renault ondanks dat hij een aantal mooie jaren bij Force India heeft beleefd.

"Na mijn lange huwelijk met Force India had ik het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe partner. Zonder dollen: ik ben Force India heel erg dankbaar en ben op een prachtig moment vertrokken. We hebben het meest succesvolle seizoen uit de geschiedenis van Force India beleefd en een vierde plaats bij de constructeurs voelt een beetje als een onmogelijke droom die toch uitgekomen is. Toch ben ik ervan overtuigd dat deze overstap naar een fabrieksteam de juiste stap voor me is om nieuwe successen te behalen. Renault is een uitdager met veel potentie en hetzelfde geldt voor mij."

In het verleden werd de naam van Hülkenberg ook vaak genoeg in verband gebracht met teams als Mercedes of Ferrari. Maar dan meer voor iets op de langere termijn. Gevraagd of de Duitser spijt heeft van zijn vroegtijdige keuze voor Renault nu Mercedes op zoek is naar een tweede rijder, laat hij aan Formula 1 weten.

"Gezien de situatie op dat moment heb ik geen moment nagedacht over een overstap naar Mercedes. Ik was toen namelijk al verliefd op mijn nieuwe 'vriendin' Renault."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen