Hulkenberg: "Ricciardo en ik verlangen hetzelfde van Renault"

14 mrt. 14:34 Ruud Dimmers 1 reacties
Met Daniel Ricciardo heeft Nico Hulkenberg een nieuwe teamgenoot in 2019. Ze werken pas kort samen, maar de klik is er al. Beiden verlangen hetzelfde van Renault met de ontwikkeling van de R.S.19.

De komst van Daniel Ricciardo als gevestigde naam onder de coureurs moet voor een boost zorgen binnen het Formule 1-team van Renault. Voor Nico Hulkenberg wordt 2019 een jaar van de waarheid. Hij wacht nog altijd op zijn eerste podiumplaats en kan zich nu bewijzen aan de zijde van een zeer gerespecteerde en ervaren F1-topper.

Hulkenberg kijkt uit naar de samenwerking en het gevecht met zijn Australische teamgenoot, laat hij in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

"We zijn pas net begonnen aan onze samenwerking. Bij het testen rijd je nooit tegelijkertijd, dus het is nog wat te vroeg om daar al iets over te zeggen. Maar, ik ben ervan overtuigd dat het wel goed zit. Het wordt een spannende strijd tussen ons beiden, Daniel is een teamgenoot die moeilijk te verslaan is", verwacht 'De Hulk'.

Na acht testdagen en diverse briefings blijkt dat de beide Renault-coureurs op één lijn zitten qua behoeften en feedback richting het team. "We hebben beiden ongeveer hetzelfde gevoel in de auto en leggen dezelfde wensen bij het team neer. We zien dezelfde problemen of tekortkomingen en vragen aan het team dezelfde dingen voor de ontwikkeling van de auto. Dat is positief en voor het team werkt het makkelijker als beide coureurs hetzelfde willen, omdat het bijdraagt aan een goede doorontwikkeling van de auto."

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen