Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Hulkenberg: "Wij Duitsers zijn verwend door ons succes"

Nico Hulkenberg zal in 2023 de enige Duitse coureur zijn op de Formule 1-grid. Hij zit er niet heel erg mee dat hij de eer van zijn land in zijn eentje moet verdedigen.

Hulkenberg Haas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nico Hulkenberg vindt dat het Duitse Formule 1-publiek de afgelopen jaren aardig verwend is geraakt. Komend seizoen zal The Hulk de enige Duitse coureur zijn op de F1-grid. Nadat Sebastian Vettel besloot te stoppen met racen in de koningsklasse en Mick Schumacher zijn Haas-stoeltje verloor, leek de F1 het even zonder Duitsers te moeten stellen.

Haas besloot echter om Hulkenberg een contract te geven voor het komende seizoen, waardoor de 'run' van Duitsers in de F1 blijft doorgaan. Hulkenberg vindt het niet zo erg dat hij de enige coureur uit Duitsland is komend jaar. "Dit komt in vlagen", antwoordt de Duitser tegenover onder andere RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar het gebrek aan landgenoten in de F1.

"Sommige andere landen, zoals Frankrijk, hadden voor een langere tijd niemand. Daarna kwamen ineens Romain (Grosjean), Pierre (Gasly) en Esteban (Ocon). Het is heel natuurlijk dat het in vlagen gebeurt."

"Natuurlijk zijn wij Duitsers verwend door ons succes in de F1. Met Michael (Schumacher), Nico (Rosberg) en Sebastian. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Mercedes als team. Die jongens zijn er natuurlijk nog steeds, maar vanuit mijn kant is er geen druk om de enige Duitser te zijn", aldus Hulkenberg.

Ter vergelijking: in het debuutjaar van Nico Hulkenberg (2010) stonden er maar liefst zeven Duitsers aan het vertrek ( zie overzicht hieronder).

Duitsers in de F1 tijdens het debuut van Hulkenberg in 2010

Coureur Team Vertrek uit F1
Michael Schumacher Mercedes 2012
Nico Rosberg Mercedes 2016
Sebastian Vettel Red Bull 2022
Nico Hulkenberg Williams -
Adrian Sutil Force India 2014
Nick Heidfeld Sauber 2011
Timo Glock Virgin 2012

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'