Hulkenberg wil in 2019 meestrijden voor wereldtitel

17 mrt. 2017 13:14 Redactie

Nico Hulkenberg over het meerjarenplan van Renault


Formule 1 coureur Nico Hulkenberg verwacht dat hij met Renault in 2019 mee kan doen in de strijd om de wereldtitel. De Franse autofabrikant heeft een ambitieus plan opgesteld om terug te keren in de top van de Formule 1.

Nico Hulkenberg verhuisde afgelopen winter van Force India naar Renault. Bij het Franse team is hij momenteel de absolute nummer één coureur. De verwachting voor 2017 is dat het team mee kan strijden in de subtop, waarbij een positie in de top vijf bij de constructeurs het doel is.

"Renault heeft in het verleden bewezen dat het een topteam is, dat terug kan keren naar de absolute top. Ze hebben meerdere wereldtitels op hun naam staan en ik hoefde niet lang na te denken over dit project. Na diverse seizoenen bij Force India had ik een nieuwe uitdaging nodig. Ik was klaar voor de stap naar een fabrieksteam." liet Hulkenberg aan Auto Bild weten.

De R.S.17 is de eerste door Renault gebouwde auto sinds de terugkeer in de F1. Vorig seizoen reed het team in een aangepaste Lotus. Fans die verwachten dat het team in 2017 al meedoet voor de hoofdprijzen begrijpen de complexiteit van de sport niet volgens Hulkenberg.

"Mensen mogen geen wonderen verwachten van ons dit seizoen. Wie dat wel doet die begrijpt niet hoe complex de F1 is. Je moet niet vergeten waar we vandaag komen. We hopen de aansluiting te vinden bij de middenmoot. Vanaf 2019 moeten we weer wedstrijden kunnen winnen en meedoen voor de wereldtitel."

Foto: Renault F1 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen