Hülkenberg zet goede kwalificatie om in punten

17 apr. 2017 10:07 Redactie

Nico Hülkenberg ziet sterk optreden beloond worden met punten


Net als in China startte Nico Hülkenberg ook in Bahrein in de top 10. Dit keer pakte de race voor de Duitser een stuk beter uit dan in China. Hij eindigde als negende en bezorgde daarmee Renault haar eerste punten in het WK.

Hülkenberg verraste vorig jaar vriend en vijand door van Force India over te stappen naar het fabrieksteam van Renault. Vorig jaar met Force India eindigde hij uiteindelijk met het team als vierde in het kampioenschap. Iets waar Renault in feite alleen maar van kan dromen. Bij Renault ziet men in de Duitser de gedroomde rijder voor het podium. Zo ver is het echter nog niet maar in de kwalificaties laat Hülkenberg in ieder geval zien dat hij er continu goed bij zit.

Ook in Bahrein vertrok hij van de zevende startpositie. In tegenstelling tot de slordige race in China reed hij nu een sterke race en kwam hij uiteindelijk als negende over de streep.

In een verklaring op de eigen teamsite laat Hülkenberg dan ook weten erg opgelucht te zijn.

"Het voelt goed om de eerste punten van het seizoen nu binnen te hebben. Ik denk dat ik een goede race heb gereden gezien de snelheid van mijn auto. Ik worstelde met van alles tijdens de race. Deze twee punten waren dan ook het maximale wat we konden halen. "

Het is vooral opvallend hoe sterk Renault tijdens de kwalificaties is. Zowel Hülkenberg als Palmer wisten door te dringen tot Q3.

"We zijn inderdaad beter in de kwalificatie dan in de race. Over 57 ronden lopen we tegen zaken aan waar we nog hard aan moeten werken. Gelukkig blijf ik hier om te testen op dinsdag. Dat is een goede kans om progressie te boeken. We hebben wat updates gepland wat er hopelijk voor zorgt dat onze snelheid in de race in Sochi beter is."
Foto: Renault Sport

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen